Een korte terugblik

2017

De Kelt is in 2015 door Robert gekocht en hij heeft er aardig wat uurtjes in gestoken om dit zeilschip klaar te maken voor een aantal prachtige solotochten en een solovakantie.


In 2017 kwamen we weer bij elkaar en nu varen we samen (Noor zonder enige zeilervaring).
We zeilen tot de zon ondergaat... 
We zeilen van Vlissingen over de Noordzee naar de Roompotsluizen.
Onze eerste ervaring op zee.
Noor neemt steeds vaker het roer over...

Met Pasen 2017 hebben we ons eerste weekendje zeilen samen. een spannende maar vooral ook mooie ervaring.

In het voorjaar maken we nog een aantal tochten samen.
In de zomervakantie varen we ruim twee weken over de Zeeuwse wateren en doen we prachtige jachthavens aan. (klik op Creanoor)

Een prachtige ervaring en langzamerhand beseffen we beiden dat de droom van Robert, zeilen over de Middellandse Zee, onze gezamenlijke droom wordt.

Vanaf het najaar van 2017 gaan we daadwerkelijk op zoek naar een zeewaardig zeiljacht; het liefst van staal en ruim genoeg om op te gaan wonen...
We bezichtigen een aantal schepen; De Van der Stadt 40 Caribbean, een Van der Stadt 44 maar ook een Cumulant 45 en een Bruce Roberts 45. 
Tot nu toe nog zonder resultaat; We willen onder andere graag genoeg stahoogte in de kajuit, een ruim kombuis, een ruime kooi en een center cockpit.
We hebben nog even de tijd...
Elke dag wordt het www afgezocht naar een mogelijk geschikt schip voor ons.

In de winter van 2017/2018 gaat Emerald uit het water en wordt de onderkant in de Antifouling gezet en poetsen we de flanken van het schip tot ze weer blinkt. Aan de binnenkant wordt het een en ander voorzien van een likje verf, wordt een nieuwe accu geplaatst, er worden wat haakjes hier en daar ingeschroefd en wordt de verlichting nagekeken en gerepareerd.
Zelfs in de sneeuw wordt er flink gepoetst.
 
Het resultaat mag er zijn...Emerald glanst weer en de week voor Pasen ligt ze weer op plek in de box, klaar voor een nieuw jaar vol zeilplezier.

Fijn dat je meeleest.
Warme groet,
Robert en Noor 

Reacties

Populaire posts van deze blog

We hebben ons droomschip gevonden!

Pinksterweekend 2019

Puur Genieten